17 de nov. 2018

"MARÇ DEL 38", PER FLEXUS TEATRE


Avui 17 de novembre Flexus Teatre, sota la direcció de Roser Guasch, ha tornat a representar a La Unió Social l'obra Març del 38, ambientada en la Barcelona de la Guerra Civil que patia els bombardejos de l'aviació franquista. L'obra tracta el drama d'una família benestant vinguda a menys a causa de la guerra i com aquesta condiciona la vida de tots els seus membres. Tot un drama que reflecteix una situació força estesa entre la població que va viure el conflicte a la reraguarda.

Flexus, en el programa de mà de l'obra, manifesta que "En el 80è aniversari d'aquests fets i també del final de la Batalla de l'Ebre, Flexus Teatre vol retre homenatge als qui en van patir les conseqüències representant una obra dramàtica, dura i colpidora que no deixarà indiferent a ningú". Sens dubte, la bona interpretació de tots els participants, ha aconseguit aquesta objectiu.

També cal fer menció de la participació de membres del Grup de Recreació XV Brigada Mixta, "controlant" l'accés al saló, convertit en "refugi antiaeri".

L'acte, pel seu contingut, formava part del programa de les X Jornades de Patrimoni Històric i de la commemoració del 80è Aniversari del final de la Batalla de l'Ebre. Així mateix, com acostuma a fer Flexus Teatre, la recaptació d'aquesta representació és destinada a l'Associació Jeroni Moragas.