27 de nov. 2018

RECREACIÓ HISTÒRICA DEL FINAL DE LA BATALLA DE L'EBRE


El passat diumenge 25 de novembre i per cinquè any consecutiu, es va tornar a reviure a Flix els últims fets de la Batalla de l’Ebre, a la zona del passeig de l’Ebre i Riu de Baix. Amb la participació de deu grups de recreadors, es van poder reviure els darrers moments d’aquell episodi de la Guerra Civil: els últims moviments de replegament de tropes i personal civil, els combats entre l’exèrcit republicà, protegint el replegament, contra les tropes franquistes, l’atac de l’aviació i la voladura del pont de ferro, fet aquest que marca el final de la batalla. Després hi hagué l’acte d’agermanament entre els grups de recreadors que simulaven les tropes d’ambdós. Prèviament, al camí de la vora del riu hi hagué la simulació d’atenció a dos ferits de guerra en un hospital de campanya.
La recreació finalitzà amb un homenatge i record a tots els morts de la Batalla de l’Ebre, amb el llançament d’una corona de llorer al riu.

Seguidament, a la sala polivalent de La Unió Social hi hagué el dinar de germanor amb tots els grups de recreadors i l’organització. En finalitzà es lliurà a cada grup un diploma de participació i un record d’aquesta edició de la recreació donat que aquest 2018 es commemorava el 80è Aniversari del final de la Batalla de l’Ebre. Els grups participants van ser Grupo de recreación Primera Línea, Grupo de recreación ACME-Belchite, Grupo de recreación Retaguardia Zaragoza, Voluntarios de Fayón, Associació Escarritxaülls-Pàndols 38, Grup de recreació XV Brigada Mixta, Grup de recreació UB-DIDPATRI, Servei Històric dels Mossos d’Esquadra, Flexus Teatre i Let’s Flight Odena.

Amb la recreació finalitzaven els actes de commemoració del 80è Aniversari del final de la Batalla de l’Ebre i de le X Jornades de Patrimoni Històric.