3 de nov. 2018

"ARTUR BLADÉ, ESCRIURE LA MEMÒRIA"


"Artur Bladé, escriure la memòria". Aquest era el títol de la xerrada que impartí ahir divendres Josep Sancho Sancho, doctor en Història Contemporània per la UAB, basada en el seu treball de recerca realitzat amb el suport de la Beca Artur Bladé i Desumvila, i tanmateix editat recentment per Cossetània Edicions i el CERE. Era la segona de les xerrades programades dins de l'XI Curs Coneguem la Ribera d'Ebre.

Josep Sancho explicà la biografia de l'escriptor benissanetà destacant aquells fets que marcaren la seua trajectòria personal i la seua obra com a escriptor memorialista. Bona i interessant xerrada i al mateix temps, bon i interessant col·loqui que es plantejà posteriorment entre el conferenciant i alguns dels assistents a l'acte.

Val a dir que durant la presentació de l'acte, Pere Muñoz, coordinador de l'XI Curs Coneguem la Ribera d'Ebre, va fer menció del paral·lelisme de l'experiència viscuda per Artur Bladé, de persecució i exili, amb la situació actual de Catalunya que estan experimentant els dirigents catalans empresonats i exiliats, tot just el mateix dia en què es coneixia les causes per les quals la justícia espanyola acusava a tots aquests dirigents. Tanmateix, Josep Sancho, faria menció d'aquest paral·lelisme més d'una vegada durant la seua intervenció.

També cal remarcar que Pere Muñoz informà que la xerrada programada per al dia 6 de novembre, "La Maçoneria a les Terres de l'Ebre", finalment se suspenia i s'ajornava fins a nou avís, degut a què el conferenciant, Albert González Navarro, no li era possible.