29 de nov. 2018

ASSOCIACIÓ LA CANA, PREMI SIRGA D'OR 2018


Encara que no s'havia acabat d'apagar el ressò del final de les X Jornades de Patrimoni, de la commemoració del 80è Aniversari del final de la Batalla de l'Ebre i de la recreació històrica, quan dimarts passat 27 de novembre l'Associació La Cana rebé una notícia que l'honora i gratifica, com fou la concessió del Premi Sirga d'Or 2018.

L'acte tingué lloc al Teatre Municipal La Llanterna de Móra d'Ebre, i fou presidit per la consellera de Cultura, Laura Borràs; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim; l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol; i el president del CERE, Joan Josep Duran.

Prèviament, fa unes setmanes el CERE havia dut a terme el procés d'elecció entre els seus associats i associades per a escollir la persona i l'entitat que havien de ser guardonades. I fou durant l'acte de dimarts quan es va donar a conèixer el veredicte de quins candidats en cada modalitat havien estat els més votats i mereixedors de la Sirga d'Or.

Vagi també la nostra felicitació Joan Ramon Vinaixa, guardonat en la modalitat de persona, bona amic nostre i, entre la seua immensa tasca historiogràfica, cal destacar les importants aportacions que ha fet, moltes inèdites, i concretament relacionades amb Flix, entre altres poblacions de l'àmbit riberenc.

Tanmateix el nostre reconeixement i felicitació a la resta de finalistes, que creiem que n'eren igualment mereixedors de poder assolir el guardó: l'estudiós Josep Maria Pros, de Vinebre, i Manel Saltor, metge,tots dos en la modalitat de persones, i a més a més força coneguts a Flix; i l'Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial, de Móra la Nova, i l'Associació Cultural Lo Llaüt, d'Ascó, amb les quals val a dir que La Cana ha col·laborat més d'una vegada.

Jaume Masip, president de La Cana, un cop rebut el guardó, va manifestar el seu agraïment al socis i les sòcies del CERE per haver escollit la nostra entitat perquè rebés la Sirga d'Or. Així mateix, expressar també el seu agraïment a l'Ajuntament de Flix, sense el suport del qual no s'haguessin pogut tirar endavant les principals iniciatives i actuacions sobre el patrimoni realitzades per l'entitat; als membres de la Junta de La Cana; i sobretot, a tots els associats i les associades de La Cana, que són, segons va manifestar "els qui ens sustenten".

Resumint les paraules expressades, a tothom que ha col·laborat i donat suport a l'Associació La Cana, moltes gràcies perquè heu fet possible aquest reconeixement a l'activitat de la nostra realitzada per la nostra entitat.

Josep Antoni Collazos Ribera