15 d’oct. 2018

EL REFUGI I L'ESGLÉSIA ACULLEN LES ACTUACIONS MUSICALS DE LES JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI


Aquest cap de setmana passat se celebraren en tot el territori europeu les Jornades Europees del Patrimoni, amb un seguit d'activitats per tal de donar a conèixer i divulgar els elements patrimonials de cada indret. En aquesta edició de 2018, i dins les X Jornades de Patrimoni, des de l'Associació La Cana s'ha optat novament amb la programació d'actuacions musicals en espais i edificis patrimonials de Flix, comptant amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música i també de La Mano del Marciano.

Fou precisament La Mano del Marciano qui protagonitzà la primera actuació, realitzada al refugi antiaeri dissabte 13 d'octubre, amb el seu representant, Andreu Peral, qui comptà amb l'acompanyament d'Alfons Guiu (piano) i Remei Julian (flauta travessera), amb la interpretació de composicions pròpies.

La segona actuació, inicialment programada al Castell Nou, s'hagué de traslladà a l'església, degut al mal temps (fet que quedarà com un dels efectes de l'ex huracà Leslie a la nostra població). En aquesta ocasió, foren diversos alumnes de l'Escola Municipal de Música els qui actuaren, donant mostra d'una excel·lent habilitat en l'execució dels seus respectius instruments (piano, saxòfon, flauta travessera, violí, violoncel i cant), interpretant una varietat de peces de diversos autors.