12 d’oct. 2018

INAUGURADES LES X JORNADES DE PATRIMONI HISTÒRIC I L'XI CURS CONEGUEM LA RIBERA D'EBRE


Ahir dijous 11 d'octubre, a Ca Don Ventura es van inagurar les X Jornades de Patrimoni Històric i l'XI Curs Coneguem la Ribera d'Ebre. En el mateix acte, s'inauguraren les exposicions "Flix a la Batalla de l'Ebre", produïda per l'Associació La Cana i Jaume Masip, amb el suport de Rams Doménech. Arqueologia i Turisme, Jaume Blanch, Benjamín Muñoz, Museo de Fayón i Lluís Meseguer, i amb disseny i maquetació de Cat-Ma Serveis Gràfics; i "Ciència Crua. Les llibrete de camp i el patrimoni de la Guerra Civil al front de l'Ebre", produïda pel COMEBE, amb el comissariat d'Oriol Miró Serra.

S'inicia així un complert programa d'activitats que es desenvoluparà al llarg de gairebé un mes i mig, entre octubre i novembre, on un dels eixos temàtics principals serà la Batalla de l'Ebre, en commemorar-se aquest 2018 el 80è Aniversari d'aquest episodi de la Guerra Civil.

Van intervindre a l'acte d'inauguració els dos presidents de les entitats organitzadores dels actes: Jaume Masip, de l'Associació La Cana, i Joan Josep Duran, del CERE; el cap dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, Ferran Bladé; i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Flix i regidor de Patrimoni, Francesc Barbero. També era present a l'acte la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim.

En finalitzar els parlaments, les persones presents a l'acte van poder visitar les dos exposicions i gaudir d'un aperitiu.