28 de des. 2012

L'Ajuntament de Flix adquireix noves fotografies del Fons de FECSA
Ajuntament de Flix
L'Ajuntament de Flix ha adquirit la reproducció en format digital (tiff) de 197 fotografies pertanyents al Fons de FECSA dipositat a l'Arxiu Nacional de Catalunya.
Les imatges fan referència en bona part a la construcció del pont sobre la presa, però també n'hi ha de pròpiament de Flix, de la construcció de l'embassament i la central hidroelèctrica i de l'antiga navegació fluvial. El conjunt de les fotografies ha tingut un cost total de 453,10 euros. Tot i que dins la seua denominació es respectarà el seu origen com a fons pertanyent a l'Arxiu Nacional, les noves imatges passaran a formar part de la col·lecció fotogràfica de FECSA-ENDESA de l'Arxiu Municipal de Flix.


Una selecció d'aquestes imatges, impreses en format Din A4 -en la seua majoria- i en Din A3 es pot veure durant aquests dies a l'exposició "Flix, el pont i la navegació fluvial. Fotografies del Fons de FECSA de l'Arxiu Nacional de Catalunya", que es podrà visitar fins el proper dia 6 de gener a Ca Don Ventura. La mostra compta amb diversos apartats temàtics: "Presa i pont", "Construcció de l'embassament i la central hidroelèctrica", "Visites i inauguracions", "Passos de barca", "Navegació fluvial", "El poble", "Vistes panoràmiques" i "Fàbrica electroquímica".
S'ha volgut donar un relleu especial tant pel que fa a les adquisicions com a l'exposició a les imatges dedicades a la construcció del pont sobre l'embassament, donat que aquest 2012 s'ha dut a terme la reforma més significativa des que es construí aquella infraestructura, amb la nova passera per a vianants.

1 comentari:

Raül Sabaté ha dit...

Són imatges algunes impressionants. Molt recomanable la visita a ca Don Ventura aquests dies.