22 d’oct. 2019

Jornades de Patrimoni 2019, modificació actes.


Durant aquesta setmana es duran a terme les activitats que havien estat programades de les XI Jornades de Patrimoni Històric, tret de la de dissabte dia 26, la xerrada “Un recorregut històric pels elements patrimonials de Miravet”, que havia d’impartir Josep Cañabate, que se suspèn. Donat que la xerrada formava part del bloc “Coneguem els nostres veïns” i es complementava amb una visita guiada a Miravet el dia següent 27 d’octubre a càrrec del mateix Josep Cañabate, el seu contingut s’impartirà en bona part durant el recorregut de la visita.

Així, el programa d’activitats queda d’aquesta manera:

Dijous 24 d’octubre, 19.30 h, presentació del llibre Ebre 1938. Imatges d’una batalla, de Mar Hernández Pongiluppi i Xavier Hernández Cardona

Divendres 25 d’octubre, 19.30 h, presentació del llibre Avi, et treuré d’aquí! La lluita per desenterrar la memòria republicana del Valle de los Caídos, de Joan Pinyol Colom.

Diumenge, 27 d’octubre, visita guiada a Miravet, conduïda per Josep Cañabate. Sortida des de Flix amb cotxes particulars des de la Costa del Graner, a les 9.30 h. Trobada a Miravet a les 10.00 h a la plaça de l’Arenal.

L’exposició “Arxiu Mestres-Carranza. Una mirada al passat”, es manté amb el seu horari habitual (laborables de 18.30 a 20.30 h, i festius de 12.00 a 14.00 h).

Tanmateix, es recorda que falta fixar amb nova data les activitats ajornades la passada setmana: les xerrades “Imatge i informació. Fons i col·leccions fotogràfiques de l’Arxiu Municipal de Flix”, de Josep Antoni Collazos, i “La fàbrica de Cloratita de Flix”, a càrrec d’un grup d’estudiants del grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona; i l’excursió per visitar les pintures rupestres del Cogul i la fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Així es conegui la nova data de realització de cadascuna, se n’informarà puntualment.