13 d’oct. 2019

ELS INICIS DE LA FOTOGRAFIA, SEGONS JEP MARTÍ



Divendres 11 d'octubre s'impartí la primera de les xerrades dedicades a la fotografia, a càrrec de Jep Martí Baiget, llicenciat en Filosofia per la UB i màster en Arxivística per la URV i especialista en Història de la fotografia del segle XIX.

Sota el títol "Els inicis de la fotografia. Catalunya i les Terres de l'Ebre", Jep Martí explicà com progressivament es va anar desenvolupant la fotografia durant, comprenent la seua conferència un abast cronològic que anava des de les primeres dècades del segle XIX fins començaments del segle XX.

Explicà els primers mètodes de fixació de la imatge fotogràfica, no exempts de dificultats i la cura amb què havien de treballar els primers fotògrafs, i com de ser un sistema al qual sols el podien assolir les classes amb més poder adquisitiu, l'evolució de les tècniques del revelat fotogràfic va propiciar que poc a poc s'anés estenent i popularitzant entre tots els estaments socials. Així mateix, explicà com la fotografia s'anà estenent per Catalunya.


Jep Martí acompanyà la seua exposició amb diapositives i també amb fotografies originals del segle XIX elaborades amb les tècniques descrites.