22 de set. 2016

"RECUPERACIÓ DELS CAMINS DE LA RIBERA D'EBRE", DE JORDI BUIXONAT, PRIMERA XERRADA EL IX CURS CONEGUEM LA RIBERA D'EBRE

Interessantíssima la xerrada impartida avui dijous per Jordi Buixonat, membre del grup excursionista Serres del Mestral, sota el títol "Recuperació dels camins de la Ribera d'Ebre", amb la qual s'iniciava el IX Curs Coneguem la Ribera d'Ebre, i també del programa conjunt amb les VIII Jornades de Patrimoni.

El conferenciant ha exposat de forma pormenoritzada les tipologies de camins, la legislació que el emparen, les diverses fonts per cercar informació i com assolir la recuperació i el bon manteniment d'aquestes vies, moltes d'elles carregades d'història. Així mateix, Jordi Buixonat ha manifestat el creixent interès pels camins i la proliferació d'activitats que s'hi desenvolupen.

L'acte ha esta presentat per Ventura Castellvell, filòleg i historiador, membre de la junta del CERE.

Així mateix, volem recordar que per al dia 21 de setembre estava programada la xerrada "L'església de Flix en les visites pastorals" que havia d'impartir Josep Alanyà, canonge arxiver de la Catedral de Tortosa, acte que es va haver de suspendre per motius de salut del conferenciant. Josep Alanyà, però, s'ha compromès a dur a terme la xerrada; oportunament s'informarà de la nova data.