22 de set. 2016

INAUGURACIÓ DE LES VIII JORNADES DE PATRIMONI I EL IX CURS CONEGUEM LA RIBERA D'EBRE

Dilluns passat 19 de setembre es féu a Ca Don Ventura l'acte d'inauguració de les VIII Jornades de Patrimoni i del IX Curs Coneguem la Ribera d'Ebre. A més, es presentà l'exposició "Pedres de fe", dedicada especialment a l'església de Flix i també a altres construccions i espais religiosos de la nostra població; es podrà visitar fins al proper dia 15 d'octubre, diàriament de 19:00 a 21:00 h.

En el torn de parlaments, va intervindre en primer lloc Jaume Masip, president de l'Associació La Cana, qui donà la benvinguda a tots els presents a l'acte i, tot seguit va descriure el conjunt d'activitats programades dins les VIII Jornades de Patrimoni, a l'entorn de tres eixos temàtics: l'església de Flix, Coneguem els nostres veïns i les Jornades Europees del Patrimoni (aquestes ja realitzades com s'ha descrit en l'entrada anterior). Helena Blanch, vicepresidenta del CERE, exposà el contingut de les quatres conferències que comprèn el IX Curs Coneguem la Ribera d'Ebre, amb un variat espectre de temes relacionats amb la nostra comarca. Finalment, tancà els parlaments l'alcalde de Flix, Marc Mur, agraint a La Cana i el CERE l'haver organitzat una vegada més aquest programa conjunt d'activitats.

Durant l'acte es va presentar així mateix l'audiovisual que complementa el contingut de l'exposició "Pedres de fe", amb imatges sobretot de l'interior de l'església, algunes d'elles filmades des d'un dron, oferint punts de visió totalment inèdits.

Així mateix, als assistents a aquest acte d'inauguració se'ls convidà a un tast de vins de la Ribera d'Ebre, organitzat per La Placeta.

Els actes de les VIII Jornades de Patrimoni i el IX Curs de la Ribera d'Ebre es duran a terme entre els mesos de setembre i octubre. Finalitzaran el dia 15 del mes vinent.