13 de set. 2016

Comencen les Jornades de Patrimoni 2016 a Flix amb les Jornades Europees del Patrimoni.Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, els propers dies 16, 17 i 18 de setembre, es faran actuacions musicals en tres llocs destacats del patrimoni històric de Flix, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música i l'Orfeó de Flix: al refugi, al castell i a l'església. Això representa un canvi en el tipus d'activitat; fins la passada edició, es feien visites guiades a elements patrimonials amb motiu d'aquestes jornades.

Les actuacions programades seran les següents:
- Divendres dia 16, a les 19:00 i a les 19:30 h., al refugi antiaeri del carrer de Sant Josep, a càrrec de professors i alumnes de l'Escola Municipal de Música.
- Dissabte, dia 17, a les 19:00 h., al Castell Nou, a càrrec dels Petits Cantaires de l'Orfeó de Flix.
- Diumenge, dia 18, a les 19:00 h., a l'església parroquial, a càrrec de l'Orfeó de Flix.
Totes tres activitats són gratuïtes.
Pel que fa a l'acte que es fa al refugi, donat que és un espai molt reduït, l'aforament del públic serà restringit a 25 persones i es faran dos actuacions seguides com s'ha indicat: una a les 19:00 h. i l'altra a les 19:30 h. Les persones interessades en assistir a alguna d'aquestes dos actuacions al refugi, cal que s'adrecin a l'oficina de l'Arxiu Municipal on se'ls lliurarà una entrada per poder accedir-hi. L'horari de l'Arxiu és al matí, de 9:00 a 12:00 h. de dilluns a dijous, i divendres, de 9:00 a 13:30 h. Solament es podrà adquirir un màxim de dos entrades per persona. El termini finalitza aquest divendres dia 16 de setembre o fins que s'exhaureixin les entrades.
Les Jornades Europees del Patrimoni s'organitzen anualment i de forma simultània arreu del territori de Catalunya, oferint una àmplia i variada oferta d'actes culturals al voltant del patrimoni.
El actes de Flix tanmateix formen part i donen inici al programa de les VIII Jornades de Patrimoni i el IX Curs Coneguem la Ribera d'Ebre, que es desenvoluparan entre aquest mes de setembre i el proper mes d'octubre.La inauguració de les jornades, així com totes les conferències es faran a Ca Don Ventura.