10 d’oct. 2015

Jornades de Patrimoni i Curs Coneguem la Ribera d'Ebre, prop de 300 assistències la primera setmana!


Dilluns 5 d'octubre es féu a Ca Don Ventura l'acte d'inauguració de les VII Jornades de Patrimoni Històric i el VIII Curs Coneguem la Ribera d'Ebre. Prop de 60 persones van assistir a l'acte, entre socis de les entitats organitzadores (La Cana i el CERE), autoritats municipals i comarcals, representants d'Ercros i públic en general.

Llegir més


Dimarts, 6 d'octubre, a dos quarts de 8 de la tarda i a Ca Don Ventura, es va fer la primera de les xerrades del VIII Curs Coneguem la Ribera d'Ebre, "L'orde del Temple i la Comanda de Ribera", a càrrec de Vicens Ayan, llicenciat en Geografia i Història i director de l'empresa de guiatges culturals Tarvitur.


Dimecres 7 d'octubre, es va impartir a la sala de Ca Don Ventura la conferència Interacció 
entre els ambients fluvials i les primeres societats agrícoles: Prospeccions arqueològiques a Flix", de Roger Alcàntara i Ricard Arnáiz, doctorands en Arqueologia Prehistòrica per la UAB i membres del Grup de Recerca en Arqueologia del Mediterrani i el Proper Orient (GRAMPO).








Aquest passat dijous 8 d'octubre, tingué lloc la segona de les conferències del VIII Curs Coneguem la Ribera d'Ebre, "Onomàstica a la Ribera d'Ebre", a càrrec de Sílvia Veà, diplomada en Magisteri i llicenciada en Filologia Catalana. Sílvia Veà, a més, ha redactat una tesi doctoral, que està a punt de llegir, sobre l'Onomàstica al terme municipal de Vinebre, el seu poble natal.





Divendres, 9 d'octubre, a dos quarts de 8 de la tarda i a Ca Don Ventura, hi haurà la segona de les xerrades programades dins de les VII Jornades de Patrimoni Històric, "La importància dels productes fabricats a la SEQF", que anirà a càrrec del flixanco Xavier Rius, catedràtic de Química Analítica a la URV, docent, investigador científic i cofundador de dues empreses "spin-off"