12 de nov. 2014

2a. Caminada per l'antic camí de la Fatarella a Flix


El proper dissabte, 15 de novembre, al matí, es farà la 2a. Caminada per l'antic camí de la Fatarella a Flix, una de les vies de retirada i replegament que va utilitzar l'exèrcit republicà al final de la Batalla de l'Ebre. A dos quarts de 8 del matí se sortirà amb autocar des de l'esplanada de la Costa del Graner, per efectuar el trasllat fins al punt d'inici de la caminada al terme de la Fatarella, començant la caminada pròpiament dita a les 8.

La caminada té un recorregut d'uns 11 km. Començarà a la zona fortificada de Raimats (la Fatarella) i durant el seu decurs també es visitarà el lloc de comandament del XV Cos de l'Exèrcit de la República. Des d'allí s'agafarà el camí de baixada als Plans de Flix. El punt d'arribada serà el refugi que es troba al costat del Riu de Dalt, als peus del Castell Nou. Aquest refugi fou utilitzat pels pontoners que van construir i dugueren a terme el manteniment del pont de ferro que l'exèrcit republicà va utilitzar per creuar el riu i dotar-se d'efectius durant la Batalla de l'Ebre. El citat pont es trobava ubicat davant aquest refugi.

Les persones interessades en participar-hi, cal que s'hi inscriguin, posant-se en contacte amb l'Arxiu Municipal de Flix, presencialment, trucant al telèfon 977410153 (extensions 14 o 18) o a través del correu electrònic arxiu@flix.altanet.org. Cal aportar el nom i cognoms, el número del DNI i un telèfon de contacte. El preu d'inscripció és de 3 euros (correspon a la despesa del transport en autocar). El termini per inscriure's és el dia 14 de novembre, a dos quarts de 3 de la tarda.