5 de gen. 2016

Muralles del segle XVII a Flix.


Durant el mes de desembre, finalment, desprès de les prospeccions que es van fer a l'estiu, s'han iniciat els treballs per a deixar al descobert una part de les muralles del castell vell de Flix.
Es tracta de restes del segle XVII, molt interessants i que estan donant informació nova del funcionament d'aquest sistema defensiu.
L'ajuntament de Flix, a través del projecte de la llei de Barris, impulsa aquests treballs amb la idea de que quedin integrades al parc les muralles que han quedat al descobert en el seu recinte.
La Cana ha col·laborat amb les excavacions i amb l'assessorament i la direcció arqueòlogica ha anat a càrrec d'Àpex, arqueologia i serveis culturals.
En aquesta foto podeu veure el castell vell i el seu sistema defensiu, per a situar-vos sobre el terreny les restes són a la D central, de les tres que es veuen a l'esquerra del dibuix.


Ara s'està treballant per a la correcta i segura integració de la muralla al parc i en la elaboració d'un cartell on s'explicarà tot aquest sistema defensiu, importantíssim a lo llarg de la història i fonamental durant la Guerra dels Segadors.
Aquí podeu veure algunes fotos de les excavacions fetes per Frederic Cervelló i jo mateix.













1 comentari:

Unknown ha dit...

Molt interessant la foto dels forats de l'estacada.
Felicitats per la faena ben feta.
Bon any nou.