11 de juny 2012

Necròpolis de l'assentament iber de Sebes


A finals del mes de maig, gràcies a una subvenció del Servei d’Arqueologia de la Generalitat, es va poder finalitzar la consolidació de la necròpolis de l’assentament iber de Sebes, a Flix. 

Els treballs han estat realitzats per l’empresa Àpex, arqueologia i serveis culturals del flixanco Frederic Cervelló, hi va participar també Pau Olmos, que amb Carme Belarte, de l’ICAC, estant excavant l’assentament del turó contemporani dels enterraments. La propera campanya es farà el proper mes de setembre i, dins les Jornades de Patrimoni, es podrà visitar la necròpolis i els darrers treballs fets al poblat. 

Ara, per a poder visitar la necròpolis, només falten dos petites actuacions, excavar la trinxera  de la guerra civil que passa a tocar de la necròpolis, que fins hi tot va afectar algun túmul i posar-hi un cartell per a poder entendre millor què és una necròpolis d’incineració. 

Aquestes actuacions seran finançades per l’Associació la Cana i així podrem afegir un element més del nostre patrimoni a les visites que es fan, tant des de la Reserva Natural de Sebes (cal recordar que és molt a prop del Mas del Director), com des de l’associació, com pel públic en general.