27 de maig 2020

L'ASSOCIACIÓ CULTURAL LA CANA, NOU MEMBRE DEL COMEBE


En la reunió del Consell d'Administració del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) celebrada el passat 22 de maig, va aprovar per unanimitat la incorporació a aquest organisme a les entitats Amics i Amigues de l'Ebre, de Tortosa, i l'Associació Cultural La Cana, de Flix. Segons els estatuts del COMEBE, poden formar del Consorci entitats públiques i també privades sense afany de lucre, que en aquest segon cas correspon a les dos entitats referides. La incorporació de nous membres ha de comptar amb el vot unànime dels integrants del Consell d'Administració.

El COMEBE és un ens públic nascut l'abril de 2001 per iniciativa de diferents ens locals del territori que fou escenari de la batalla de l'Ebre. Amb el temps el projecte inicial ha anat incorporant nous membres, que han permès estendre la xarxa d'espais fins a 15 municipis de les comarques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. El seu objectiu és la recuperació de la memòria històrica de la batalla de l'Ebre i la dinamització de tots aquells projectes i accions que ajudin a la seva difusió i coneixement. Depèn del Departament de Justícia, concretament de la Direcció General de Memòria Democràtica.

La integració de la nostra entitat al COMEBE representa un nou reconeixement a la seua trajectòria, en aquest cas concret pel que fa a tota l'activitat realitzada durant molts anys per a la preservació del patrimoni relacionat amb la Guerra Civil i la batalla de l'Ebre a Flix (refugi antiaeri, refugi dels pontoners, trinxeres del Castell Nou, etc.) i la seua divulgació (jornades, conferències, exposicions, visites guiades, monuments commemoratius i publicacions).