24 de juny 2014

Inauguració del Molí d'Oriol

Aquest dilluns, 23 de juny, al vespre va ser inaugurat el centre d'interpretació del Molí d'Oriol. Les restes arqueològiques d'aquest antic molí d'oli se sumen al seguit d'elements patrimonials de Flix que han estat preservats i condicionats per poder acollir visites.
En l'acte d'inauguració van intervindre el president de l'Associació La Cana, Jaume Masip, i l'alcalde de Flix, Marc Mur. Jaume Masip va dedicar bona part del seu parlament a agrair l'esforç de totes les persones i les institucions que han participat en la recuperació del Molí d'Oriol, recordant tanmateix que l'Associació La Cana va nàixer precisament després d'una campanya amb l'objectiu de preservar aquest element del patrimoni flixanco. Per la seua banda, l'acalde Marc Mur, va felicitar l'Associació La Cana per la feina feta en la recuperació del patrimoni i del Molí d'Oriol en particular, però molt especialment va dirigir les seues mostres d'agraïment al president de l'entitat, Jaume Masip, qui sempre ha estat al darrere de totes aquestes actuacions.
Després dels parlaments, el nombrós públic present a l'acte va poder visitar les instal·lacions inaugurades a través de la passera construïda dins del recinte del molí i contemplar les restes de l'antic molí, que compten amb els conseqüents plafons explicatius.