29 de set. 2013

Bon punt i final a les V Jornades de Patrimoni Històric

Avui, amb la visita guiada al Castell Nou, les façanes fluvials, el nucli antic i el refugi antiari, s'ha donat per finalitzat el programa de les V Jornades de Patrimoni Històric, tot un seguit d'activitats que, conjuntament amb el VI Curs Coneguem la Ribera d'Ebre, s'han desenvolupat al llarg d'aquest mes de setembre i de les quals s'ha anat informant en aquest bloc.

Conduïda per Jaume Masip, la visita ha comptat amb la participació de 30 persones, de les quals una part han fet tot el recorregut, i altres s'hi han afegit en algun tram. A més de Flix, hi havia visitants procedents de Lleida, Tortosa, la Torre de l'Espanyol, Tivissa i fins i tot una persona procedent d'Àustria. Tothom ha rebut un dossier amb la guia de la visita i futllets informatius de la nostra població. Començant al Castell Nou a les 10 del matí, la visita ha continuat per la façana fluvial del Riu de Baix amb les restes dels antics sistemes defensius i la barca, el molí d'Oriol, les cases de les famílies Oriol i Castellví, la Plaça Major, el Molí d'Oli Flix, l'antiga resclosa del Riu de Dalt, el refugi antiaeri del carrer de Sant Josep i, finalment l'església. A través de es expliacions de Jaume Masip, els participants a la visita no sols han rebut informació de les característiques i alguns fets relacionats amb cadascun dels elements patrimonials, sinó que han conegut la història de Flix. També cal mencionar el bon temps que ens ha acompanat i que ha permès l'òptima realització de l'activitat.

Amb la visita guiada d'avui i la jornda de portes obertes d'ahir dissabte al Castell Nou i al refugi antiari, s'han dut a terme les dos activitats que estaven incloses dins les Jornades Europees del Patrimoni, formant part d'un programa general que comprenia 220 municipis a tota Catalunya, aplegant 389 actes. Un bon punt i final a les V Jornades de Patrimoni Històric.