7 de set. 2014

Primera visita guiada a la Colònia Fàbrica



Prop d'una cinquantena de persones van assistir a la primera visita guiada a la Colònia Fàbrica efectuada el passat dia 6 de setembre al matí, activitat programada dins les VI Jornades de Patrimoni Històric. La visita fou conduïda per la flixanca Cristina Ferrús Tarragó, diplomada en Turisme i màster en Patrimoni Cultural, Desenvolupament Local, i membre de la Junta Directiva de l'Associació La Cana.

La visita s'inicià a Ca Don Ventura, on a través de l'exposició "A l'ombra de la xemeneia", es féu una introducció a la història de la Colònia Fàbrica i els seus trets característics. Posteriorment, ja desplaçats al barri, s'efectuà la visita in situ, començant a la plaça del Dr. Müller, seguint un itinerari que durà prop de 2 hores. Les persones assistents van poder conèixer a través de les explicacions de Cristina Ferrús la història i els trets fonamentals de diverses edificacions emblemàtiques de la Colònia Fàbrica: les "dotze cases", l'antic habitatge del director Wilhelm Müller (actualment, seu de la direcció de la fàbrica), el Casinillo, l'antiga casa del metge Baldomero Ribera, la clínica, el Casino, l'actual casa del director, habitatges dels tècnics, etc.

El proper dissabte, 13 de setembre, s'efectuarà una altra visita guiada, amb el mateix recorregut. Es recorda a les persones interessades que cal que s'hi inscriguin, adreçant-se a les oficines municipals, al telèfon 977 41 01 53 o als correus electrònics aj.flix@altanet.org o associaciolacana@gmail.com.

Aquesta visita al barri de la Colònia Fàbrica representarà una altra de les ofertes de visites guiades que organitza l'Associació La Cana dins la nostra població.