3 de març 2014

Present i futur proper de La Cana.



Avui, tarde del dia 3 de març de 2014, he fet una visita guiada, com ja sabeu, des de la Cana fem aquestes coses, visites guiades al castell, al refugi, al nucli antic i l’església, a les façanes fluvials...properament hi afegirem el Molí d’oriol i no descartem que en puguem oferir al poblat iber de Sebes que ja es troba en una fase avançada de la seua excavació i amb la necròpolis visitable des de l’any passat.
Això, des de la junta de la Cana ens fa replantejar algunes coses, sobre tot, dos coses...
Per una part la necessitat d’ampliar la junta amb gent nova, amb ganes de treballar i que garanteixin el relleu generacional i per una altra, la necessitat de buscar algú que faci de guia turístic de patrimoni, ara que la oferta ja comença a ser important. Són  dos temes dels que tot just em començat a parlar, però que hauran de prendre importància perquè cada vegada més el nostre patrimoni interessa de veritat.
Avui, he disfrutat un munt amb la visita, eren dos matrimonis de Barcelona, d’origen aragonès i de parla castellana, poques vegades he trobat gent amb tant d’interès i amb un tracte tant exquisit, la visita, que normalment dura una hora i mitja n’ha durat gairebé tres! Ens hem donat les gràcies mútuament i, com moltes altres vegades, un dels comentaris ha estat que s’han sorprès de tot el que teníem (pel matí han estat a Sebes) i per l’altra que la narració de la visita (tant la de sebes com la de patrimoni) els ha agradat molt, entre d’altres coses per l’entusiasme dels guies. Ah! És que la part més important, ho he dit moltes vegades! D’una visita guiada, d’una visita turística, no són els elements que visites, és l’entusiasme que hi poses sumat a les coses que expliques.
Bé, us he de dir que estem treballant amb:
.- La preparació de l’assemblea general de socis, ens hem retardat una mica perquè hem canviat d’entitat bancària (temes d’estalvi de comissions) i estem amb el tema de crear una base dea dades nova per a la emissió del rebut anual.
.- Hem començat a preparar l’actuació per a fer el Molí d’Oriol visitable en el marc del conveni signat amb l’ajuntament.
.- Ja tenim gairebé a punt la instal·lació de cartells informatius al castell (museïtzació) i a alguns indrets del poble.
.- Hem començat a treballar amb la preparació de les jornades de patrimoni del setembre.
.- I moltes altres coses de les que rebreu informació detallada a l’assemblea general que convocarem en breu.

Animeu-vos i veniu amb nosaltres a fer coses pel patrimoni històric i arqueològic de Flix! us esperem!

Salut i patrimoni!
Jaume Masip Llop

President