13 de nov. 2018

6a CAMINADA PELS ESPAIS DE LA BATALLA DE L'EBRE AMB RECREACIÓ INCLOSA


50 persones es van inscriure a la 6a Caminada pels espais de la Batalla de l'Ebre, que es va dur a terme diumenge passat 11 de novmebre. Va comptar a més amb la participació de membres del Grup de Recreació XV Brigada Mixta.

La caminada partí de les restes del Campament del XV Cos d’Exèrcit de la República i va discórrer per l’antic camí ral de la Fatarella a Flix. En quatre punts del trajecte, els integrants del Grup de Recreació XV Brigada Mixta van teatralitzar episodis de la maniobra de replegament que al seu dia efectuà l’exèrcit de la República i fins i tot van representar enfrontaments amb tropes de l’exèrcit franquista. Així, els participants a la caminada, no solament van transcórrer per una de les vies utilitzades per les tropes republicanes durant els últims dies de la Batalla de l’Ebre, sinó també van poder experimentar, gràcies a la representació dels recreadors, com es van viure aquells episodis. Al marge, també durant el trajecte, Jaume Blanch va anar explicant en diversos punts aspectes significatius de la maniobra de replegament.
Cal destacar que entre els participants a la caminada hi havia John Kailin, fill del brigadista Clarence Kailin, integrant de la Brigada Lincoln.





















































1 comentari:

josep Aguilà ha dit...

Molt interesant i molt important donar a coneixer i mantenir viva la nostra historia.

Enhorabona per la bona feina feta amics de La Cana.